26 oktober 2022
26 oktober 2022,
 Off

Under hösten har alla a-kassor bytt system. Den 22-27 november är det våran tur och Mina sidor kommer därför att vara stängda under denna period. Tänk på att Mina sidor är planerad att öppna igen den 28 november men beroende på hur bytet går kan Mina sidor komma att öppna senare eller tidigare än detta datum.

Vi kommer inte kunna handlägga ditt ärende mellan 22-27 november 2022
Under perioden 22-27 november 2022 kommer vårt nuvarande system att stänga och vi kommer därför inte kunna handlägga ditt ärende. Det gör att vi bara kan se uppgifter som kommit in innan stängning. Vi kommer inte heller kunna ta några beslut i ärenden. Vi kan bara svara på generella frågor under denna tid.

Behöver du skicka uppgifter till oss
Har du uppgifter som du behöver skicka in till oss ber vi dig vänta tills Mina sidor har öppnat igen. Om du skickar dokument via posten kommer vi att kunna hantera dessa först när Mina sidor öppnat igen. Tänk på att det alltid går fortare att ladda upp dina dokument och handlingar via Mina sidor, vi ber dig därför gärna att vänta tills Mina sidor har öppnat igen 28 november. 

Har du blivit arbetslös och ska söka ersättning
Börja alltid med att anmäla dig på Arbetsförmedlingen på din första arbetslösa dag. Det är det absolut viktigaste och du gör det här via Arbetsförmedlingens hemsida. Du kan därefter vänta med att skicka in din ansökan om ersättning till oss tills Mina sidor har öppnat igen. Du kommer fortfarande att kunna söka ersättning från den dagen du blev arbetslös och anmälde dig på Arbetsförmedlingen.

Extra tid för dig med uppgifter på att göra listan
Har du uppgifter på din att göra lista när Mina sidor stänger kommer du att få 7 dagar extra på dig att lämna in uppgifterna.

Vi kommer att ha begränsade telefontider
För att ingen ska behöva vänta extra länge på utbetalning kommer vi att prioritera ärenden och vi kommer därför att ha begränsade telefontider under den första tiden i det nya systemet. Mellan veckorna 48-50 kommer vi endast ha öppet på telefon på torsdagar och fredagar mellan klockan 9-11. Tänk dock på att du alltid kan ställa dina frågor på Mina sidor.

Håll dig uppdaterad på vår hemsida
På vår hemsida ser du alltid aktuell information. Håll därför utkik via vår hemsida.

Comments are closed.