23 september 2016
23 september 2016,
 Off

Vanliga frågor under vecka 38

Jag skulle vilja gå ur förbundet, påverkar det mitt medlemskap i a-kassan.
Nej, vi står separerade från varandra så det påverkar inte ditt medlemskap i a-kassan. Undersök dock vad som gäller för din eventuella inkomstförsäkring.

Jag skulle vilja betala min medlemsavgift via autogiro, hur går jag tillväga?
Du ansöker enklast via din internetbank. De flesta banker har en flik som heter just autogiro. Du kan också använda vårt medgivande som finns på vår hemsida under blanketter.

Måste jag skicka in arbetsgivarintyg, funkar det inte lika bra med anställningskontraktet?
Arbetsgivarintyg är en blankett som är framtagen särskilt för a-kassorna. På denna blankett svarar arbetsgivaren på frågor som inte framkommer på ditt kontrakt, exempelvis hur mycket du arbetat månad för månad, varför anställningen upphört, om du blivit erbjuden fortsatt anställning och om du i så fall tackat ja. Dessa frågor är viktiga för vår bedömning om du har rätt till ersättning eller inte.

Comments are closed.