9 december 2016
9 december 2016,
 Off

Vanliga frågor vecka 49

Nu var det fredag igen och dags för lite frågor. Du kan själv skriva din fråga på Mina sidor eller ringa oss på 08-613 75 60. Har du frågor om medlemskap kan du även skicka din fråga till medlemakassan@sjf.se

Hur fixar jag så min medlemsavgift dras med autogiro?
Det smidigaste är att själv ansöka om detta på din internetbank. Du söker då upp Journalisternas arbetslöshetskassa och ansöker om autogiro. Skulle du inte hitta oss eller du inte har möjlighet att ansöka själv använder du medgivandet för autogiro som du hittar på under fliken blanketter.

Var hittar jag mina utbetalningsspecifikationer?
Använder du Mina sidor och har klickat i att du vill ha elektroniska specifikationer så finns dessa under fliken utbetalningar på Mina sidor. Du klickar på texten spec och kan därefter spara ner dem och skicka vidare. Har du utbetalningsspecifikationerna via post får du dem på papper i brevlådan. Vi kan inte skriva ut några nya utbetalningsspecifikationer.

Kan jag bli medlem om jag har ett eget företag?
Ja, du kan bli medlem så länge du arbetar med journalistiska arbetsuppgifter inom Sverige. Det spelar ingen roll om du är anställd, frilans eller företagare. Om du blir arbetslös och lägger ner ditt företag så får du ersättning precis som om du vore anställd. Vad du däremot inte kan göra är att bedriva företag med stöd av arbetslöshetsersättning. Du kan dock en gång vart femte år lägga ditt företag vilande utan att behöva lägga ner det.

Comments are closed.