10 juni 2016
10 juni 2016,
 Off

Veckans frågor v.23

Jag har precis blivit arbetslös, vad gör jag nu?
Det första du ska göra är att anmäla dig på arbetsförmedlingen. När vi fått en signal från arbetsförmedlingen kommer du få ett informationsbrev om vad du behöver skicka in för att söka ersättning.

Jag har fått ett jobb, hur gör jag nu?
Grattis till ditt nya arbete. Du meddelar arbetsförmedlingen om att du fått ett arbete. De kommer då att ställa dig i en annan sökandekategori och skicka information till oss. Vi kommer lägga in detta i våra system och du får ett brev med information från oss. Skulle du behöva söka ersättning igen ska du kontakta arbetsförmedlingen din första arbetslösa dag, skicka in arbetsgivarintyg och dina kassakort till oss.

Jag behöver skicka in beslut om ersättning och utbetalningsspecifikationer till Bliwa, var hittar jag dem?
Använder du Mina sidor har du fått beslutet som en bifogad PDF i ett meddelande. Dina utbetalningsspecifikationer hittar du under fliken utbetalningar, även dessa är PDF: er. Använder du inte Mina sidor eller har valt att få brev via posten så både beslutet och dina utbetalningsspecifikationer ha skickats till den adress du lämnat till oss.

Comments are closed.