2 september 2016
2 september 2016,
 Off

Veckans frågor v. 35

Jag har blivit arbetslös nu, vad ska jag göra?
Du ska din första arbetslösa dag ta kontakt med arbetsförmedlingen så att de anmäler dig på ett korrekt sätt. Du kommer därefter att få ett informationsbrev om vilka handlingar du behöver skicka in till oss för att söka ersättning.

Behöver jag fylla i kassakort även när jag har ett vikariat?
Om du söker ersättning måste du skicka in kassakort. Det är nämligen med dessa kort du ansöker om ersättning. Har du dock ett heltidsvikariat och inte söker någon ersättning under kassakortets två veckor, behöver du inte skicka in några kort.

Jag har just blivit medlem i a-kassan. Mitt vikariat tar snart slut. Kan jag söka a-kassa utan att ha varit medlem i 12 månader?
Självklart kan du göra det. Du som uppfyller villkoren för en ersättningsperiod men inte har varit medlem i 12 månader kan få ersättning enligt grundbeloppet. Detta ligger på max 365 kronor per dag.

 

Comments are closed.